130km.ro

Bine ai venit. Pe acest site gasesti informatii la zi despre proiectele de autostrazi din Romania.

Despre 130km.ro

Cu totii ne dorim sa circulam civilizat pe autostrazi in Romania, asa cum o putem face si in alte tari. Insa asa cum stim, lucrurile evolueaza greu din punctul asta de vedere. Lucrarile la proiectele de autostrazi avanseaza foarte incet, unele contracte se reziliaza, iar multe autostrazi sau tronsoane raman vesnic la stadiul de proiect.

Cu toate acestea lucrurile nu sunt chiar atat de disperate precum par. La acest moment exista foarte multe tronsoane de autostrazi in executie in Romania, ceea ce inseamna ca vom vedea in anii urmatori din ce in ce mai multi kilometri de autostrada dati in exploatare. In plus, incet-incet se fac pasi inainte si cu autostrazile aflate la stadiul de proiect.

Acest site este realizat de entuziasti ai constructiilor de autostrazi care isi doresc o retea nationala de autostrazi si in Romania. Ne-am gandit sa lansam acest site pentru ca in Romania informatiile pe aceasta tema sunt de multe ori contradictorii si nu exista o sursa cu date si stiri actualizate la zi. In plus, nu am gasit pe internet nicio sursa care sa cuprinda intr-un singur loc toate stirile si noutatile legate de autostrazi (desi informatiile noi nu sunt putine, iar articole noi despre stadiul lucrarilor sau contractelor la diverse tronsoane apar saptamanal in diverse publicatii sau pe internet).

Prin urmare acesta este scopul siteului 130km.ro - informatii la zi despre autostrazile din Romania (finalizate, in executie sau in stadiul de proiect). Nimic in plus, nimic in minus. Siteul are urmatoarele sectiuni:

  • Harta - o harta actualizata la zi cu stadiul tuturor proiectelor de autostrazi si termenele de finalizare
  • Stiri - lista celor mai noi stiri legate de evolutia lucurarilor si proiectelor de autostrazi din Romania
  • Autostrazi - lista tuturor autostrazilor finalizate, in executie sau planificate. In pagina de detalii a fiecarei autostrazi gasesti informatii despre stadiul lucrarilor, termenul de finalizare, constructori si costuri
  • Calendar - un calendar al finalizarii tronsoanelor de autostrada, actualizat cu cele mai noi informatii disponibile
Pentru informatii suplimentare poti consulta si siteul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), disponibil aici.

Informatiile de pe site sunt elaborate de echipa 130km.ro si/sau sunt preluate din surse publice. La realizarea hartii autostrazilor s-a pornit de la hartile Romaniei oferite de Wikipedia.

In cazul in care identifici informatii gresite sau depasite pe site, te invitam sa ne transmiti sugestii si corecturi folosind pagina Contact (te rugam sa trimiti intotdeauna si linkul sursei informatiilor corecte, altfel acestea nu vor fi luate in considerare).

130km.ro nu are niciun fel de legatura cu nicio autoritate, organizatie sau companie.

Navigare placuta pe site si drum bun pe autostrazile Romaniei!

Acasa