130km.ro

Bine ai venit. Pe acest site gasesti informatii la zi despre proiectele de autostrazi din Romania.


Exclusiv: Review proiecte autostrazi in Trimestrul I 2020

28 martie 2020. Acesta este un articol original 130km.ro

Nu s-a deschis niciun segment nou de autostrada in primele trei luni ale anului 2020. Prezentam in continuare stadiul tuturor autostrazilor si santierelor de autostrazi din Romania la sfarsitul lunii martie 2020.

AUTOSTRADA A0 (CENTURA BUCURESTI)

Exista constructori selectati si contracte semnate pentru toate cele trei loturi ale sectiunii de sud a autostrazii. Lucrarile ar putea fi gata in trei ani. Cele patru loturi ale sectiunii de nord a autostrazii A0 sunt toate in licitare.

AUTOSTRADA A1 (BUCURESTI - NADLAC)

Pe autostrada A1 tronsonul Bucuresti - Pitesti este deschis integral circulatiei. Pe urmatorul tronson, Pitesti - Sibiu, au inceput lucrarile pe sectiunea 1 Sibiu - Boita; exista licitatii lansate si pentru sectiunile 4 (Tigveni - Curtea de Arges) si 5 (Curtea de Arges - Pitesti). Termenul de deschidere estimat pentru acest tronson este dupa 2023.

Centura orasului Sibiu este deschisa circulatiei, alaturi de urmatoarele tronsoane, Sibiu - Orastie si Orastie - Deva, deschise integral la randul lor. Tronsonul urmator, Lugoj - Deva este deschis integral cu exceptia a 13,5km pe lotul 2 care ar putea fi realizati in cativa ani, dupa reluarea licitatiei.

Celelalte tronsoane ale autostrazii A1, respectiv Lugoj - Timisoara, Timisoara - Arad si Arad - Nadlac sunt deschise integral circulatiei. Astfel, singura sectiune de drum care nu este disponibila ca autostrada pe traseul Sibiu - Nadlac este reprezentata de cei 13,5km intre Cosevita si Margina (parte a lotului 2 din sectiunea Lugoj - Deva).

AUTOSTRADA A3 (BUCURESTI - BORS)

Primul tronson, Bucuresti - Ploiesti, este deschis integral circulatiei. Pe urmatorul tronson, Ploiesti - Brasov, singurul contract alocat ramane cel pentru segmentul Rasnov - Cristian (6,30km, termen de deschidere: 2020), unde lucrarile sunt in desfasurare si avanseaza bine. Licitatia pentru sectiunea Ploiesti - Brasov in regim de Parteneriat Public - Privat a fost anulata.

Tronsonul Brasov - Targu Mures este eliminat din planurile guvernului, acesta fiind inlocuit cu traseul Sebes - Turda de pe autostrada A10. Pe urmatorul tronson, Targu Mures - Gilau, este deschisa circulatiei sectiunea Campia Turzii - Gilau, iar pe traseul Campia Turzii - Targu Mures sunt deschise doua sectiuni: 10,11km aferenti lotului 2 Targu Mures - Ogra (intre Ungheni si Ogra) si 3,60km aferenti lotului 1 Ogra - Campia Turzii (intre Ogra si Iernut). Exista lucrari in derulare pentru toate celelalte loturi ale traseului Campia Turzii - Targu Mures, cu sanse de deschidere in 2020.

Pe ultimul tronson al A3, Gilau - Bors, este deschisa circulatiei sectiunea Gilau - Nadaselu (9,47km), iar segmentul urmator, Nadaselu - Mihaiesti, este in curs de licitare. Pentru sectiunea Mihaesti - Suplacu de Barcau exista licitatii lansate pe trei din cele cinci loturi. In fine, exista constructori desemnati pentru doua loturi ale sectiunii Suplacu de Barcau - Bors: Chiribis - Biharia (28,55km) si Biharia - Bors (5,35km); licitatia pentru lotul Suplacu de Barcau - Chiribis (26,35km) a fost anulata in noiembrie 2019.

AUTOSTRADA A7 (CENTURA BACAU)

Pe traseul autostrazii A7 Ploiesti - Pascani se desfasoara lucrari pentru centura orasului Bacau (o parte a acesteia urmeaza a se realiza la profil de autostrada si se suprapune cu traseul autostrazii A7), cu termen de finalizare in 2021.

AUTOSTRADA A10 (SEBES - TURDA)

Pe autostrada A10 sunt deschise circulatiei loturile 3 (Aiud - Decea, 12,45km) si 4 (Decea - Turda, 16,30km). Anuntate pentru deschidere in 2019, loturile 1 si 2 sunt in intarziere si vor fi deschise cel mai devreme in 2020.

DRUMUL EXPRES DX12 (CRAIOVA - PITESTI)

Pe drumul expres Craiova - Pitesti, primul traseu de acest tip aflat in constructie in Romania, se desfasoara lucrari pe primele doua tronsoane (cu termen de finalizare in 2021): I.Craiova - Robanesti (17,70km) si II.Robanesti - Slatina lotul 1 (Robanesti - Branet, 18,50km) + II.Robanesti - Slatina lotul 2 (Branet - Slatina, 21,35km). Licitatiile pentru loturile 3.Slatina - Colonesti (31,75km) si 4.Colonesti - A1 (31,81km) sunt in desfasurare.

ALTE AUTOSTRAZI DESCHISE CIRCULATIEI

Autostrazile A2 (Bucuresti - Constanta) si A4 (Centura Constanta) sunt deschise integral. Pe Autostrada A6 (Lugoj - Calafat) singura portiune deschisa circulatiei este Balint - Centura Lugoj (11 kilometri); nu exista planuri de extindere a acesteia. Pe autostrada A11 (Arad - Oradea) singura portiune deschisa sunt 3,5 kilometri intre Arad si DN7; nu au aparut alte noutati pentru acest traseu.

ALTE AUTOSTRAZI IN PREGATIRE

Pentru autostrada Targu Mures - Ungheni exista licitatie in derulare pentru revizuirea studiului de fezabilitate pe traseul Targu Mures - Targu Neamt. Pentru autostrada Sibiu - Fagaras exista un contract in derulare pentru revizuirea studiului de fezabilitate. De asemenea, exista o licitatie in derulare pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Brasov - Bacau, si una pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Timisoara - Moravita.

130km.ro

(C) 130km.ro / Inapoi la lista de stiri si articole