130km.ro

Bine ai venit. Pe acest site gasesti informatii la zi despre proiectele de autostrazi din Romania.


Exclusiv: Review autostrazi Trimestrul III 2017

29 septembrie 2017. Acesta este un articol original 130km.ro

Mai jos recapitulam principalele stiri din ultimele trei luni pentru fiecare autostrada deschisa sau aflata in lucru in Romania:

I. AUTOSTRADA A1 (Bucuresti - Nadlac)

Bucuresti - Pitesti: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Pitesti - Sibiu: Vesti bune pentru Bucuresti - Pitesti: au fost lansate licitatiile pentru proiectarea si executia sectiunilor 1 (Sibiu - Boita, 13km) si 5 (Curtea de Arges - Pitesti, 30km). Insa contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru sectiunile 2, 3 si 4 a fost reziliat. CNAIR a declarat ca va finaliza studiul in regie proprie. Centura Sibiu este deschisa (17,2km).

Sibiu - Orastie: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Orastie - Deva: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Deva - Lugoj: Lucrarile avanseaza pe loturile 3 (Ilia - Cosevita, 21km) si 4 (Soimus - Ilia, 22km); unele probleme legate de acestea au fost rezolvate, dar au aparut unele noi. Termenele oficiale de deschidere spre finalul anului 2017, (insa acestea vor fi probabil depasite, in ciuda declaratiilor optimiste ale autoritatilor). Pe tronsonul Lugoj - Deva sunt deschise lotul 1 si 15km din lotul 2; finalizarea lotului 2 depinde de constructia unor tuneluri care sa permita traversarea ursilor, tuneluri pentru care nici macar nu a fost lansata licitatia pana in prezent (contractul existent pentru lotul 2 a fost reziliat partial pentru a permite aceasta licitatie).

Lugoj - Timisoara: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Timisoara - Arad: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Arad - Nadlac: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

II. AUTOSTRADA A3 (Bucuresti - Bors)

Bucuresti - Ploiesti: Acest tronson este deschis circulatiei pe o portiune de 55,5km. Se lucreaza la ultimii 3,3km ramasi de executat din diferenta totala de 6,5km. Desi aceasta diferenta ar fi trebuit deschisa pana la sfarsitul anului 2017, au aparut unele stiri legate de amanarea deschiderii pentru 2018.

Ploiesti - Brasov: Si pe acest tronson a fost anulat contractul pentru studiul de fezabilitate (pentru portiunea Comarnic-Brasov). In urma cu mai multe luni a fost alocat contractul pentru un scurt lot de 6km de la unul din capete (Rasnov - Cristian), insa nu au aparut alte stiri pe aceasta tema. Pentru celelalte portiuni nu au mai fost publicate stiri notabile. In prezent nu exista nicio sectiune pe acest tronson deschisa sau aflata in lucru.

Targu Mures - Gilau: Pe acest tronson o portiune de 52km este deschisa circulatiei, iar pentru restul de 56,5km se lucreaza pe 4 din 5 loturi; doua din acestea din urma totalizand aproximativ 15km ar putea fi deschise pana la farsitul anului.

Gilau - Bors: Sectiunea Gilau - Nadasel este aproape de final, fiind atribuit si contractul pentru podul peste Somes necesar accesului; sectiunea ar putea fi deschisa in primavara anului 2018. Contractul pentru portiunea Nadasel - Mihaiesti a fost reziliat, insa a fost lansata o licitatie pentru finalizarea sectiunii Suplacu de Barcau - Bors. Nu exista nicio sectiune deschisa circulatiei pe acest tronson.

III. AUTOSTRADA A10 (Sebes - Turda)

Lucrarile avanseaza bine pe toate cele patru loturi. Termenul de deschidere a circulatiei este 2017 pentru loturile 3 si 4 (insa pe lotul 4 au aparut niste alunecari de teren serioase) si 2018 pentru loturile 1 si 2.

IV. ALTE PROIECTE

Pe autostrada A6: Lugoj - Calafat, singura portiune deschisa circulatiei raman cei 11km deschisi in decembrie 2013, iar pe A11 Arad - Oradea singura portiune deschisa ramane cea de 3,5km care face legatura intre A1 si DN7.

A fost anuntat ca centura orasului Bacau va fi relicitata sub forma de autostrada. De asemenea, a fost reluata tema unei noi centuri a orasului Bucuresti la profil de autostrada fiind lansata licitatia pentru sectorul Sud al acesteia.

IV. AUTOSTRAZI FINALIZATE

Autostrazile A2: Bucuresti - Constanta si A4: Centura Ocolitoare a orasului Constanta sunt finalizate si deschise integral circulatiei.

130km.ro

(C) 130km.ro / Inapoi la lista de stiri si articole