130km.ro

Bine ai venit. Pe acest site gasesti informatii la zi despre proiectele de autostrazi din Romania.


Premiile 130km.ro pentru presa - cele mai bune surse de stiri despre autostrazi

Scopul 130km.ro este informarea corecta, completa si la timp despre cele mai noi stiri din domeniul constructiei de autostrazi in Romania. Pentru a atinge acest scop ne bazam pe numeroase surse de stiri: televiziuni, ziare, reviste, siteuri si portaluri web, agentii de presa, etc. Anul acesta am hotarat sa premiem sursele pe care le-am folosit cel mai frecvent pentru 130km.ro si pe care le-am considerat cele mai competente si dedicate constructiei de autostrazi.

Stirile importante sunt prezentate in acelasi timp de mai multe surse, iar pe 130km.ro publicam o singura data fiecare stire, dintr-o singura sursa. In asemenea cazuri alegem sursa cu stirea cea mai relevanta, mai completa, mai corecta (da, sunt cazuri in care apar erori in stiri) si prezentata cat mai rapid. Astfel, daca mai multe ziare si siteuri publica aceeasi stire, noi o alegem pe cea prezentata conform criteriilor precizate mai devreme.

Stirile importante sunt acoperite de o gama larga de presa, atat presa centrala, cat si publicatii locale. Insa unele surse mai mici si/sau unele publicatii locale fac o treaba foarte buna in prezentarea unor stiri, informatii sau fotografii noi, care scapa presei centrale. Asa ca efortul lor este foarte apreciat.

In anul 2016 am preluat 257 de stiri dintr-un numar de 54 de surse, adica 4,8 stiri pe fiecare sursa, in medie. Numarul de stiri analizate de noi este, insa, de cateva ori mai mare. In urma analizei regulate a stirilor disponibile renuntam la o mare parte din acestea: stirile care se repeta, cele care sunt eronate, tendentioase, sau care nu aduc informatii noi, stirile care nu se refera la constructia de autostrazi ci la teme conexe acesteia, declaratiile politice, etc.

Dar sa vedem cine sunt castigatorii premiilor 130km.ro.Premiul I pentru cele mai bune si competente surse de stiri despre autostrazile Romaniei este impartit intre hotnews.ro cu 36 de stiri preluate de noi si Digi24 cu 34 de stiri, ambele situate la mare distanta de urmatoarele clasate in top. Hotnews.ro ne place pentru ca prezinta intotdeauna stiri foarte detaliate, foarte bine documentate, care includ harti si multi indicatori despre autostrazile prezentate. Digi24, prin natura sa, nu prezinta stiri la fel de detaliate, insa ne place ca prezinta mereu esentialul, nu rateaza nicio stire majora si este intotdeauna printre primele surse care publica noutatile. Apreciem ambele surse pentru profesionalism si atentia acordata domeniului autostrazilor, precum si pentru eforturile de popularizare a acestui domeniu in randul unui public larg.Premiul II este impartit intre Timis Online, o publicatie locala care acorda in mod constant si profesionist atentie autostrazilor din zona pe care o acopera, cu 16 stiri preluate de 130km.ro, si formului peundemerg.ro, un forum unde se intalnesc cei pasionati de autostrazi si infrastructura, si care publica in mod constant fotografii cu santierele aflate in lucru. De pe acest forum am preluat 15 stiri. O mentiune speciala pentru asociatia Pro Infrastructura, care ne-a furnizat inca 8 stiri; asociatia depune eforturi importante pentru promovarea dezvoltarii retelei de autostrazi, publica in mod constant filmari proprii cu santierele aflate in lucru, iar membrii sai sunt activi pe forumul peundemerg.ro.Premiul III este impartit de patru surse de stiri: economica.net (11 stiri), pe care gasim de obicei analize foarte detaliate si pertinente; ziuaveche.ro (11) care acorda o atentie importanta santierelor de autostrazi; ProTV (10) si Capital (10).

O mentiune speciala pentru alte doua publicatii locale care ne plac si care sunt surse bune de stiri pentru noi - Turnul Sfatului din Sibiu si Ziarul Unirea din Alba Iulia.

Mai jos gasiti lista completa a surselor de stiri utilizate de noi, impreuna cu numarul de stiri preluate de la fiecare din ele.Le multumim tuturor pentru informatiile despre autostrazi publicate pe parcursul anluui si promitem sa le urmarim in continuare si in anii urmatori.

130km.ro

(C) 130km.ro / Inapoi la lista de stiri si articole