130km.ro

Bine ai venit. Pe acest site gasesti informatii la zi despre proiectele de autostrazi din Romania.


Exclusiv: Review autostrazi Trimestrul III 2016

1 octombrie 2016. Acesta este un articol original 130km.ro

Mai jos recapitulam principalele stiri si noutati din ultimele trei luni, pentru fiecare autostrada deschisa sau aflata in lucru in Romania:

I. AUTOSTRADA A1 (Bucuresti - Nadlac)

Bucuresti - Pitesti: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Pitesti - Sibiu: Se lucreaza la studiul de fezabilitate, termenul de finalizare este primavara anului 2017. Termenul avansat pentru finalizarea acestui tronson de autostrada este anul 2021. Centura Sibiu este deschisa (17.2km).

Sibiu - Orastie: CNADNR lucreaza la lotul 3, inchis pentru reparatii. Termenul pentru redeschidere, avansat in mod constant pe parcursul ultimelor luni, a fost 30 septembrie. Acest termen a fost amanat pana la o data nedeterminata din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Celelalte trei loturi sunt deschise circulatiei.

Orastie - Deva: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Deva - Lugoj: Pe acest tronson este deschis circulatiei numai lotul 1. Lucrarile pe celelalte trei tronsoane avanseaza, iar o parte din problemele administrative au fost rezolvate. Pana la sfarsitul anului curent se estimeaza deschiderea unui segment de 17km pe lotul 2, urmand ca cea mai mare parte din loturile 2, 3 si 4 sa fie deschise in anul 2017.

Lugoj - Timisoara: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Timisoara - Arad: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Arad - Nadlac: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

II. AUTOSTRADA A3 (Bucuresti - Bors)

Bucuresti - Ploiesti: Acest tronson este deschis circulatiei pe o portiune de 55,5km. Un segment de 3,2km din diferenta de 6,5km ramasa in lucru ar putea fi deschis pana la sfarsitul anului 2016, 3,3km urmand a fi deschisi in 2017.

Ploiesti - Brasov: Acest tronson nu include niciun segment deschis circulatiei sau aflat in lucru. Au fost demarate licitatii pentru loturile de la capatul sectiunii Comarnic - Brasov, insa acestea avanseaza greu (una din licitatii este in proces de contestatie, iar pentru cealalta nu a fost anuntat castigatorul).

Brasov - Targu Mures: Nu au aparut noutati despre acest tronson, iar acesta nici macar nu mai apare in ultima varianta de Masterplan de transport.

Targu Mures - Gilau: Pe acest tronson o portiune de 52km este deschisa circulatiei; diferenta este impartita in 5 loturi, iar pe 4 din acestea au inceput lucrarile sau se efectueaza lucrari pregatitoare (pentru unul din loturi contractul a fost reziliat, urmand ca licitatia sa fie reluata).

Gilau - Bors: Se lucreaza in continuare pe sectiunea Gilau - Nadasel, cu termen de deschidere in 2016; insa aceasta portiune nu va putea fi folosita in lipsa unui pod de acces. Pe portiunea Suplacu de Barcau - Bors au fost reluate lucrarile dupa unele neintelegeri intre constructor si Minsterul Transporturilor.

III. AUTOSTRADA A10 (Sebes - Turda)

Se lucreaza pe traseul autostrazii, dupa rezolvarea unora din problemele administrative. Traseul ar putea fi deschis in perioada 2017-2018.

IV. ALTE PROIECTE

Pe autostrada A6: Lugoj - Calafat singura portiune deschisa circulatiei raman cei 11km deschisi in decembrie 2013; conform ultimelor planuri, continuarea traseului acesteia va fi realizata in regim de drum expres, nu de autostrada. Pe autostrada A11 Arad - Oradea singura portiune deschisa ramane cea de 3,5km care face legatura intre A1 si DN7.

Au inceput lucrarile la centura orasului Bacau, care se suprapune partial cu traseul viitoarei Autostrazi Moldova (A7); insa intr-o prima etapa pe centura Bacau se va circula pe o singura banda pe sens. Pentru autostrada Craiova - Pitesti s-ar putea lansa o noua licitatie pentru studiul de fezabilitate si proiectul tehnic. Alte proiecte de autostrada ar putea fi demarate de-abia dupa anul 2022; pentru autostrada Iasi - Targu Mures a fost anuntat un termen estimativ de finalizare in anul 2027.

IV. AUTOSTRAZI FINALIZATE

Autostrazile A2: Bucuresti - Constanta si A4: Centura Ocolitoare a orasului Constanta sunt finalizate si deschise integral circulatiei.

130km.ro

(C) 130km.ro / Inapoi la lista de stiri si articole