130km.ro

Bine ai venit. Pe acest site gasesti informatii la zi despre proiectele de autostrazi din Romania.


Exclusiv: Review autostrazi Trimestrul II 2016

30 iunie 2016. Acesta este un articol original 130km.ro

La fel ca in fiecare trimestru, recapitulam principalele stiri si noutati din ultimele trei luni, pentru fiecare autostrada deschisa sau aflata in lucru in Romania:

I. AUTOSTRADA A1 (Bucuresti - Nadlac)

Bucuresti - Pitesti: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Pitesti - Sibiu: Se lucreaza la studiul de fezabilitate, iar proiectul avanseaza; termenul de finalizare a SF ramane sfarsitul anului. Centura Sibiu este deschisa (17.2km).

Sibiu - Orastie: CNADNR lucreaza la lotul 3, inchis pentru reparatii. Lucrarile avanseaza greu din cauza diverselor probleme birocratice, dar termenul oficial de redeschidere a traficului ramane Septembrie 2016. Celelalte trei loturi sunt deschise circulatiei.

Orastie - Deva: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Deva - Lugoj: Pe acest tronson este deschis circulatiei numai lotul 1. Lucrarile pe celelalte trei tronsoane avanseaza, dar problemele nu lipsesc. Pare putin probabil ca traficul sa fie deschis anul acesta pe toate cele trei tronsoane aflate in lucru.

Lugoj - Timisoara: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Timisoara - Arad: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Arad - Nadlac: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

II. AUTOSTRADA A3 (Bucuresti - Bors)

Bucuresti - Ploiesti: Acest tronson este deschis circulatiei pe o portiune de 55,5km. Se lucreaza la ultimii 3,3km ramasi de executat din diferenta de 6,5km pe acest tronson, dar nu au aparut noutati despre stadiul lucrarilor. Deschiderea pentru cei 6,5km ar putea avea loc in 2017.

Ploiesti - Brasov: Nu au aparut noutati despre acest tronson in ultimele trei luni. Trnsonul nu include niciun segment deschis circulatiei sau aflat in lucru.

Brasov - Targu Mures: Nu au aparut noutati in ultimele trei luni. Nici pe acest tronson nu exista vreo sectiune deschisa sau aflata in lucru.

Targu Mures - Gilau: Pe acest tronson o portiune de 52km este deschisa circulatiei, iar pentru restul de 56,5km au fost semnate contracte in 2015, insa unul din aceste contracte a fost reziliat in aprilie (Targu Mures - Ungheni). Pe unele din loturile contractate au inceput efectiv lucrarile.

Gilau - Bors: Se lucreaza in continuare pe sectiunea Gilau - Nadasel, cu termen de deschidere in 2016. In luna mai a fost semnat un contract pentru sectiunea Nadaselu - Mihaiesti. Au fost deblocate lucrarile pentru Suplacu de Barcau - Bors.

III. AUTOSTRADA A10 (Sebes - Turda)

Si aici se lucreaza, dar pe diverse sectiuni lucrarile sunt intarziate de probleme birocratice. Pare din ce in ce mai putin probabil sa vedem deschiderea traficului pe vreo sectiune din aceasta autostrada in 2016.

IV. ALTE PROIECTE

Pentru alte proiecte nu au mai aparut noutati notabile. Pe autostrada A6: Lugoj - Calafat, singura portiune deschisa circulatiei raman cei 11km deschisi in decembrie 2013; continuarea traseului acesteia ar putea demara de-abia in intervalul 2021-2030. Pe autostrada A11 Arad - Oradea singura portiune deschisa ramane cea de 3,5km care face legatura intre A1 si DN7. Autostrada Craiova - Pitesti a fost amanata din nou din lipsa de fonduri.

IV. AUTOSTRAZI FINALIZATE

Autostrazile A2: Bucuresti - Constanta si A4: Centura Ocolitoare a orasului Constanta sunt finalizate si deschise integral circulatiei.

130km.ro

(C) 130km.ro / Inapoi la lista de stiri si articole