130km.ro

Bine ai venit. Pe acest site gasesti informatii la zi despre proiectele de autostrazi din Romania.


Exclusiv: Review autostrazi Trimestrul I 2016

1 aprilie 2016. Acesta este un articol original 130km.ro

Ca de obicei, recapitulam principalele stiri din ultimele trei luni, pentru fiecare autostrada deschisa sau aflata in lucru in Romania:

I. AUTOSTRADA A1 (Bucuresti - Nadlac)

Bucuresti - Pitesti: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Pitesti - Sibiu: Au aparut diverse probleme cu executia actualizarii studiului de fezabilitate. Se pare ca acestea au fost rezolvate, iar studiul va fi finalizat pana la sfarsitul anului curent. Lucrarile ar putea incepe anul viitor, iar primele sectiuni ar putea fi deschise circulatiei in 2020, urmand ca traseul integral sa fie deschis in 2021. Centura Sibiu ramane deschisa (17.2km).

Sibiu - Orastie: Lotul 3 ramane inchis pentru reparatii. Acestea vor fi finalizate direct de CNADNR pentru urgentarea lucrarilor, urmand ca (re)deschiderea sa aiba loc spre sfarsitul anului. Celelalte trei loturi raman deschise circulatiei.

Orastie - Deva: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Deva - Lugoj: Lucrarile avanseaza, au fost publicate mai multe seturi de imagini noi cu stadiul acestora. Pe acest tronson este deschis circulatiei numai lotul 1. Celelalte trei loturi ar putea fi deschise anul acesta, cu exceptia unei portiuni de ~14 km din locul 2 unde deschiderea va intarzia.

Lugoj - Timisoara: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Timisoara - Arad: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Arad - Nadlac: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

II. AUTOSTRADA A3 (Bucuresti - Bors)

Bucuresti - Ploiesti: Acest tronson este deschis circulatiei pe o portiune de 55,5km. Se lucreaza la ultimii 3,3km ramasi de executat din diferenta de 6,5km pe acest tronson. Deschiderea pentru cei 6,5km ar putea avea loc in 2017.

Ploiesti - Brasov: Pe Comarnic - Brasov se desfasoara licitatiile pentru doua loturi de la unul din capete; una din licitatii a fost anulata, iar cealalta este in derulare. Pentru celelalte loturi se revizuiesc studiile de fezabilitate, insa pentru doua din trei licitatiile au fost anulate si in acest caz. Pentru segmentul Ploiesti - Comarnic nu au aparut noutati.

Brasov - Targu Mures: Nu au aparut noutati. Pe acest tronson nu exista nicio sectiune deschisa sau aflata in lucru.

Targu Mures - Gilau: Pe acest tronson o portiune de 52km este deschisa circulatiei, iar pentru restul de 56,5km au fost semnate contracte in 2015. Nu au aparut alte noutati notabile in ultimele trei luni.

Gilau - Bors: Se lucreaza in continuare pe sectiunea Gilau - Nadasel, cu termen de deschidere in 2016. Tot in 2016 s-ar putea deschide 10km din Suplacu de Barcau - Bors, iar restul in 2017; sectiunea Gilau - Mihaiesti ramane in stadiul desfasurarii licitatiei.

III. AUTOSTRADA A10 (Sebes - Turda)

Lucrarile avanseaza pe toate cele patru loturi. Termenul de deschidere este iunie 2016 pentru loturile 3 si 4, si 2017 pentru loturile 1 si 2.

IV. ALTE PROIECTE

Pentru alte proiecte nu au mai aparut noutati, in afara de diverse declaratii politice. Pe autostrada A6: Lugoj - Calafat, singura portiune deschisa circulatiei raman cei 11km deschisi in decembrie 2013, iar pe A11 Arad - Oradea singura portiune deschisa ramane cea de 3,5km care face legatura intre A1 si DN7.

IV. AUTOSTRAZI FINALIZATE

Autostrazile A2: Bucuresti - Constanta si A4: Centura Ocolitoare a orasului Constanta sunt finalizate si deschise integral circulatiei.

130km.ro

(C) 130km.ro / Inapoi la lista de stiri si articole