130km.ro

Bine ai venit. Pe acest site gasesti informatii la zi despre proiectele de autostrazi din Romania.


Exclusiv: Review autostrazi Trimestrul III 2015

9 octombrie 2015. Acesta este un articol original 130km.ro

In cele ce urmeaza facem o recapitulare a principalelor stiri din ultimele trei luni, pentru fiecare proiect de autostrada aflat in lucru in Romania:

I. AUTOSTRADA A1 (Bucuresti - Nadlac)

Bucuresti - Pitesti: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Pitesti - Sibiu: Nu au aparut vesti semnificative despre acest tronson. Lucrarile ar putea incepe in 2017, nu in 2016 asa cum fusese anuntat anterior. Centura Sibiu este deschisa circulatiei (17,2km).

Sibiu - Orastie: O veste proasta pentru acest tronson: lotul 3 a fost inchis pentru reparatii la numai 9 luni de la deschidere. Termenul estimat de redeschidere: noiembrie 2015. Loturile 1, 2 si 4 sunt deschide circulatiei.

Orastie - Deva: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Deva - Lugoj: Lucrarile avanseaza, au aparut imagini noi cu stadiul lucrarilor. Pe acest tronson sunt deschisi circulatiei doar 17km din lotul 1 la acest moment; in 2015 s-ar putea deschide diferenta ramasa in lucru pe lotul 1 impreuna cu 17km din lotul 2, iar in mai 2016 diferenta din lotul 2 si loturile 3 si 4.

Lugoj - Timisoara: Si pe acest traseu lucrarile avanseaza pentru lotul 2 (lotul 1 este deja deschis circulatiei). Termenul de deschidere a circulatiei pentru lotul 2 ramane anul 2015.

Timisoara - Arad: Tronson deschis integral circulatiei la momentul elaborarii acestei analize.

Arad - Nadlac: In iulie 2015 au fost deschisi si cei 11km ramasi in lucru pe acest tronson, astfel incat acesta este deschis in prezent integral circulatiei.

II. AUTOSTRADA A3 (Bucuresti - Bors)

Bucuresti - Ploiesti: Acest tronson este deschis circulatiei pe o portiune de 55,5km. Diferenta de 6,5km ramane in continuare problematica, dupa cele mai recente stiri. Au fost anuntate firmele interesate de executia a inca 3km din acest tronson, dar nu a fost selectat un castigator al licitatiei.

Ploiesti - Brasov: Dupa rezilierea contractului pentru Comarnic-Brasov in regim de Parteneriat Public-Privat, a fost anuntata lansrea unor licitatii pentru loturile de la capetele acestui tronson. Licitatia este in curs.

Brasov - Targu Mures: Nu au aparut noutati, in afara de aprobarea unor proceduri de expropriere. Pe acest tronson nu exista nicio sectiune deschisa sau aflata in lucru.

Targu Mures - Gilau: Pe acest tronson o portiune de 52km este deschisa circulatiei, iar pentru restul de 56,5km au fost semnate contracte anul acesta. Nu au aparut alte noutati in ultimele trei luni in afara de anuntarea unor proceduri de expropriere.

Gilau - Bors: Desi a fost semnat contractul pentru sectiunea Suplacu de Barcau - Bors, lucrarile nu au inceput din cauza unor proceduri birocractice. Pe acest tronson se lucreaza pe portiunea Gilau - Nadasel, pentru care au fost publicate mai multe imagini si filmari.

III. AUTOSTRADA A10 (Sebes - Turda)

Lucrarile avanseaza pe toate cele patru loturi, dar si in acest caz procedurile birocratice afecteaza lucrarile. Termenul de deschidere ramane Iunie 2016.

IV. ALTE PROIECTE

Nu au aparut noutati notabile despre alte proiecte de autostrada, in afara de o opinie conform careia nu se vor demara alte autostrazi, in afara de cele mantionate mai sus, pana in anul 2022. Pe autostrada A6: Lugoj - Calafat, singura portiune deschisa circulatiei raman cei 11km deschisi in decembrie 2013; nu au aparut alte stiri despre aceasta autostrada.

IV. AUTOSTRAZI FINALIZATE

Autostrazile A2: Bucuresti - Constanta si A4: Centura Ocolitoare a orasului Constanta sunt finalizate si deschise integral circulatiei.

130km.ro

(C) 130km.ro / Inapoi la lista de stiri si articole