130km.ro

Bine ai venit. Pe acest site gasesti informatii la zi despre proiectele de autostrazi din Romania.


Exclusiv: In vizita pe Centura Sibiu (A1)

18 octombrie 2011. Acesta este un articol original elaborat de echipa 130km.ro

Centura orasului Sibiu, realizata in regim de autostrada, are o lungime de 17,2 kilometri si a fost data in folosinta in luna decembrie 2010. Acest segment ocoleste intreg orasul Sibiu, de la Selimbar la Sura Mica, si face parte din autostrada A1 Bucuresti - Nadlac, proiectata sa treaca prin orasele Pitesti, Curtea de Arges, Sibiu, Orastie, Deva, Lugoj, Timisoara si Arad.


Cum finalizarile de tronsoane sau segmente de autostrada sunt extrem de rare in Romania, iar centura Sibiu este unul din segmentele date in folosinta relativ recent, ne-am hotarat sa facem o vizita pentru o evaluare la fata locului. Inevitabil a iesit un articol foarte mic, pentru ca nici segmentul de autostrada nu este foarte lung!

Desi Sibiul este un oras pitoresc in care intotdeauna revii cu placere, atunci cand pleci la un drum mai lung o centura ocolitoare este mai mult decat binevenita, pentru ca iti economiseste mult timp. In plus, cand centura este realizata in regim de autostrada, fara limitari de viteza si intersectii cu drumuri secundare, atunci lucrurile sunt chiar minunate.

Cum se prezinta situatia la fata locului? Concluziile sunt foarte simple: o centura realizata la parametri de calitate excelenti, care te scuteste de mult timp pierdut prin oras si e chiar o placere de parcurs. Desi vorbim doar de o centura ocolitoare aceasta are toate atributele unei autostrazi propriu-zise. La opt luni de la darea in folosinta asfaltul este impecabil, iar autostrada este complet marcata, semnalizata si amenajata.

      

Daca nu putem spera la o retea de autostrazi care sa traverseze Romania prea curand, atunci am putea avea macar centuri ocolitoare pentru toate orasele importante. Centura Sibiului este un exemplu bun de urmat in aceasta directie. Asa ca data viitoare cand mergeti spre Cluj, Oradea sau Transilvania, nu ocoliti centura ocolitoare a Sibiului pentru o scurta perioada de relaxare, dupa drumul obositor de pe Valea Oltului!

130km.ro

(C) 130km.ro / Inapoi la lista de stiri si articole