130km.ro

Bine ai venit. Pe acest site gasesti informatii la zi despre proiectele de autostrazi din Romania.


Exclusiv: Review A1 Timisoara - Lugoj 1 si Lugoj - Deva 1

27 Iulie 2014. Acesta este un articol original 130km.ro

In fine, am vizitat ultimele loturi de autostrada deschise in Romania si pentru care nu aveam reviewuri si poze pe acest site. Este vorba de doua bucatele din A1: Timisoara - Lugoj lot 1 (practic centura orasului Timisoara) si Lugoj - Deva lot 1 (deschis doar partial circulatiei), plus prima bucatica deschisa circulatiei din viitoarea A6 (aceasta din urma intr-un review separat).Dupa ce mergi prin toata Europa Centrala si de Est pe autostrazi, intrarea in Romania pe la Nadlac e destul de brutala, cu drumurile chinuite prin sate intre Nadlac si Arad. La Arad se face intrarea pe centura orasului (cu profil de autostrada) iar apoi pe tronsonul Timisoara - Arad din A1 deschis in decembrie 2011.

Ei bine, in continuarea acestui tronson se merge pe lotul 1 din Timisoara - Lugoj, deschis in octombrie 2012.Totul este ca la carte pe acest lot, nimic de comentat. Situat intre localitatile Giarmata si Izvin, lotul are practic rolul binevenit al unei centuri a orasului Timisoara. Asfaltul e bun, semnalizarile sunt la locul lor.

Singura problema este ca vorbim de unul din cele mai scurte loturi de pe intreg traseul A1, cu o lungime de numai 9,5 kilometri. Lotul 2 al acestui tronson, cu o lungime de 25,6 km, este in lucru cu termen de finalizare la sfarsitul lui 2014 (cam optimist, probabil vom vedea deschiderea in 2015).

Celalalt lot vizitat de noi a fost lotul 1 din Deva - Lugoj, deschis in decembrie 2013. Si aici totul a fost in regula, cu asfalt bun si semnalizari rutiere. ‌Inca o data, o distanta destul de mica: numai 17 kilometri din acest lot au fost deschisi circulatiei (intre Traian Vuia si Balint), restul de 10 km asteptand un drum de acces pentru a fi deshisi.

La loturile 2,3 si 4 ale acestui tronson se lucreaza, termenele estimate de deschidere fiind in 2015 (ocazie cu care se va deschide si diferenta de 10 kilometri din lotul 1, inchisa in prezent).

Mai jos avem si doua galerii foto cu imagini proaspete de pe Timisoara - Lugoj lot 1 si Lugoj - Deva lot 1:


Drum bun pe (scurtele) autostrazi ale patriei!

130km.ro

(C) 130km.ro / Inapoi la lista de stiri si articole